Online academie

Online Academie

 

Als coach, adviseur of trainer werk je waarschijnlijk vaak 1 op 1 met jouw klant of je werkt met kleine groepen, omdat een grote groep niet werkt voor je coachingsprogramma. Of je biedt workshops aan met een beperkt aantal deelnemers.

Hoe waardevol zou het zijn als je een online leeromgeving kunt aanbieden? Je ontwikkelt eenmalig jouw lessen en in een beveiligde omgeving kunnen je klanten in hun eigen tijd en in hun eigen tempo de lessen volgen. Zo ben je niet gebonden aan een bepaald aantal deelnemers.

 

Je kunt deze training op een bepaald moment aanbieden, waarbij iedereen op hetzelfde moment start. Je kunt dan live coachmomenten inplannen, bijvoorbeeld via Facebook Live, Skype of een andere tool. Of een Facebook groep aanmaken, waarin deelnemers hun ervaringen kunnen delen.

 

Maar je kunt deelnemers ook op elk moment laten inschrijven. Iedereen volgt dan geheel individueel het programma. 

 

Beide mogelijkheden zijn automatisch in te stellen. Handmatige acties zijn niet meer nodig.

Een online leeromgeving kun je inrichten met allerlei tools. Bijvoorbeeld met gebruik van Soundcloud voor een ingesproken les of een meditatie. Of video’s met een Vimeo of Youtube account. Je kunt documenten of een werkboek, in Word of PDF format, toevoegen met daarin de opdrachten, die deelnemers kunnen maken.

 

Kortom, je kunt een leeromgeving eigenlijk inrichten zoals jij wilt. 

 

  • Wil jij ook een online training aanbieden, maar moet deze nog helemaal ingericht worden?
  • Weet je niet waar te beginnen ?
  • Heb je geen tijd om uit te zoeken wat er allemaal bij komt kijken?
  • Of heb je een cursus gedaan om een online omgeving in te richten, maar zie je toch op tegen de technische details?

 

Laat mij je helpen!

Ik heb inmiddels al vele online leeromgevingen ingericht met bijvoorbeeld Wishlist Member of Poppyz. In combinatie met e-mail systemen als Autorespond, Mailchimp of ActiveCampaign. Gebruik je een andere tool, denk ik ook graag met je mee of geef je advies.